• HLCÉ

Bel'Œuf 2025: Art Deco gesublimeerd door Belgische meester-chocolatiers

ArtArt DecoBrusselchocoladeChocoladechocolatierGemeenschapslevenHotel AmigoTentoonstelling

India Hadri

04 March 2025

Van 10 tot 21 april 2025 vindt in Hôtel Amigo in Brussel de derde editie plaats van Bel’Œuf, een evenement dat de uitmuntendheid van Belgische chocolade viert in art-decostijl. Met zijn mix van artisanale expertise, verfijnde esthetiek en liefdadigheid, belooft het evenement dit jaar er een te worden die je niet mag missen.

Een eerbetoon aan de honderdste verjaardag van Art Deco

Dit jaar laat Bel’Œuf zich inspireren door de tijdloze elegantie vande Art Deco, die haar honderdste verjaardag viert sinds haar ontstaan op de Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes in Parijs in 1925. Vijfendertig gerenommeerde Belgische chocolatiers zijn de uitdaging aangegaan om de grafische, symmetrische lijnen van deze stroming na te bootsen door middel van verfijnde chocoladecreaties.

© Bel'Œuf 2024

Uitzonderlijke gasten voor een prestigieuze editie

De hoofdrolspelers van dit jaar zijn meester-chocolatier Marc Ducobu, partner van Hôtel Amigo, Pierre Marcolini, het embleem van de Belgische chocolade, en Louise Henriques, de revelatie van dit jaar, die gedurfde chocoladewerken zullen presenteren. Hun creaties, met hun geometrische en ornamentele invloeden, beloven ware efemere meesterwerken te worden.

© DR

© DR

Engagement voor kunst en solidariteit

Elk werk, met een prijs van 750 euro, wordt na detentoonstelling direct aan de kopers geleverd. Alle opbrengsten worden gedoneerd aan de Fondation Saint-Pierreter ondersteuning van pediatrische projecten in hetCHU Saint-Pierre Ziekenhuis. Een smakelijke manier om een passie voor chocolade te combineren met een engagement voor filantropie.

© Bel'Œuf 2024

© Bel'Œuf 2024

Een zintuiglijke onderdompeling in Hôtel Amigo

Bezoekers kunnen deze chocoladesculpturen bewonderen in de Ambassadeur-kamer van Hotel Amigo en hun smaakervaring uitbreiden in de Magritte Bar, waar cocktails geïnspireerd opArt Deco worden aangeboden. Het restaurant Bocconikeert terug naar de traditie van de “Pranzo della Domenica” voor lunches op 12 en 19 april.

© Bel'Œuf 2024

© Bel'Œuf 2024

Een feest van Belgische chocolade dat u niet mag missen

In samenwerking met de Stad Brussel en de Sint-Pietersstichting belooft Bel’Œuf 2025 een niet te missen evenement te worden voor liefhebbers vankunst en gastronomie. Dit evenement, dat traditie en innovatie combineert, bevestigt de status van Brussel als hoofdstad van uitzonderlijke chocolade.

© Bel'Œuf 2024

Uitzonderlijke deelnemers

Onder de deelnemende chocolatiers: Marc Ducobu, Jean-Philippe Darcis, Nicolas Arnaud, Cédric De Taeye, Célina Kittel, Othmane Jaber (St Aulaye), Michael Lewis Anderson, Pierre Plas, Raphaël Giot, Sasaki, Alexandre Druart, Didier Smeets, Chocolaterie Painture, Pierre Marcolini, Grain de Vanille, Laurent Gerbaud, Arnaud Champagne, Marijn Coertjens, Vandender, C comme, Jérôme Grimonpon, Geert De Coster, Chantal Florent, Patrick Aubrion, Alexandre Porsont, Louise Henriques en Arnaud Stoffel.

Foto omslag: © Bel’Œuf 2024

De must-see serie van het herfstseizoen 2025

Film

De start van het academisch jaar 2025 belooft rijk te zijn aan emoties op onze schermen. Van intelligente komedies tot aangrijpende drama’s en aangrijpende thrillers, we nemen een kijkje bij een selectie series die je niet mag missen op je favoriete streamingplatforms.

Gala-avond ter gelegenheid van de 30e verjaardag van de Prins Laurent Stichting

Agenda

De Prins Laurent Stichting is verheugd u uit te nodigen op haar gala-avond ter gelegenheid van haar 30e verjaardag.

Du 08/10/2025 au 08/10/2025

Informations supplémentaires

Tentoonstelling

Van 10 tot 21 april 2025

Programma voor 10 april

10.00: Aankomst van Marc Ducobu en Benoît Nannan om de tentoonstelling voor te bereiden
10.00 – 12.00: Onthaal van de deelnemers en installatie van de creaties
12.00 – 15.00: Persconferentie met lunch en toespraken
15.00 – 18.00: Opening voor het publiek

Adres

In de Ambassadeurskamer, Rotonde de l “Hôtel Amigo.
Rue de l” Amigo 1, 1000 Brussel

Geïnteresseerd?

Neem contact op met Beloeuf2025@gmail.com voor een preview van de werken die te koop zijn op 11 april om 10.00 uur.

Publicité

Vitalie Taittinger: “Het is niet de prijs die de kunst maakt, maar de emotie”.

Verenigingsleven

Op het gebied van kunst, gastronomie, cultuur en zelfs politiek is sociale betrokkenheid door de generaties heen een kenmerk geworden van de familie Taittinger. Dit jaar krijgt deze betrokkenheid op initiatief van Vitalie Taittinger, voorzitter van het beroemde champagnehuis, een nieuwe dimensie in de vorm van een schenkingsfonds dat bedoeld is om de filantropische activiteiten van de groep een nog grotere impuls te geven. Vitalie Taittinger praat met ons over de filantropische ArsNova.

Tous les articles

Publicité

Tous les articles