• HLCÉ

Kaspische traditie: uitzonderlijke Belgische kaviaar bereid in Waterloo

Waterloo

CaviarGastronomieWaterloo

Redactie

13 June 2025

Opgericht in 1995 door Ahmad en Arya Razavi, heeft Caspian Tradition zich gevestigd als de Belgische referentie in de veeleisende wereld van kaviaar. Dit familiebedrijf in Waterloo cultiveert al drie decennia lang expertise die van generatie op generatie wordt doorgegeven en combineert strenge selectie met vakmanschap.

Kaspische traditie controleert de hele keten, van de selectie van steureieren tot het verpakken. Batches worden zorgvuldig geselecteerd uit de beste internationale viskwekerijen, volgens strenge kwaliteits- en traceerbaarheidscriteria. Elke kaviaar wordt vervolgens bereid volgens de “Malossol”-methode, waardoor het fijne aroma en de zijdeachtige textuur van het product bewaard blijven.

In het ultramoderne laboratorium van 1.000 m² in Waterloo, dat voldoet aan de Europese gezondheidsnormen, voert het bedrijf elke fase van het sorteer-, sorteer- en rijpingsproces uit en biedt het zijn klanten een onberispelijke consistentie. Zijn expertise wordt nu erkend door veel sterrenchefs en liefhebbers van zeldzame producten.

© Pierre-Olivier Tulkens

In 2011 breidde Caspian Tradition zijn universum uit met de overname van La Maison du Caviar in Brussel, waardoor het assortiment werd uitgebreid met uitzonderlijke producten zoals gerookte zalm, foie gras, koningskrab, truffels en zeevruchtenspecialiteiten. De recente opening van een evenementenruimte gewijd aan gastronomische proeverijen en wedstrijden getuigt van de dynamische aanwezigheid van het bedrijf op de Belgische culinaire scène.

Caspian Tradition is zich bewust van de milieuproblematiek en richt zich uitsluitend op gekweekte kaviaar, die wordt geproduceerd met behulp van duurzame methoden die bijdragen aan het behoud van de steur en hun natuurlijke ecosysteem.

Foto omslag: © Pierre-Olivier Tulkens

Het Louvre ontheiligd

Koninklijke kroniek

De dieven hadden niet meer dan zeven minuten nodig om een reeks onbetaalbare historische juwelen onder de neus van de bewakers en veiligheidsdiensten vandaan te stelen. Een goederenlift, een paar kegels in de weg en de dieven, vermomd als werklui, openden met een haakse slijper een van de ramen in de Galerie d’Apollon met uitzicht op de Quai François Mitterrand.

Lunch met Diane Hennebert

Jetset & Adel

Diane Hennebert, bekend om haar inspanningen voor de renovatie van het Atomium en de Villa Empain, twee parels van het Belgische erfgoed, is nu bezig met de renovatie van het Chinese Paviljoen in Laken, dat ze heeft omgedoopt tot het “Paleis van de Zijderoutes” en dat al meer dan elf jaar inactief is. In het kader van de Lunch & Learn-reeks, georganiseerd door L’éventail in de Cercle Royal Gaulois, kwam ze vertellen over deze gedurfde uitdaging. Violaine de Hardÿ de Beaulieu

20/05/2025

Informations supplémentaires

Op internet

Publicité

Tous nos adresses

Publicité