• HLCÉ

Brussel om te eten: 3 restaurants om deze zomer te ontdekken

BrusselRestaurantVoedsel

Olivia Roks

25 July 2025

Deze zomer is Brussel aan het knabbelen. We nemen je mee langs 3 nieuwe restaurants die de stad doen watertanden.

Kleurrijke Italiaanse sfeer: Grande Piazza

© Grande Piazza

Nieuw leven in de wijk Cimetière d’Elsene! Grande Piazza, de nieuwste aanwinst van de Art Blanc-groep, heeft het legendarische maar vermoeide Bécasse overgenomen en omgetoverd tot een feestelijke, moderne trattoria die zowel filmisch als ontspannen is. Mozaïeken op de vloer, vintage decor, groen: hier vertelt elk hoekje en gaatje een verhaal. Het is een geweldige plek om te komen met vrienden en familie, om te proosten met een spritz of royale gerechten te delen met een zuidelijk accent: Napolitaanse pizza’s, overheerlijke pasta, XXL schnitzel en zonnige desserts. Alles geserveerd met een glimlach, 7 dagen per week, tot 1 uur ‘s nachts. Grande Piazza is la dolce vita à la bruxelloise, vrolijk, toegankelijk en vol warmte. Een ideale plek om de zomer te vieren zonder de hoofdstad te verlaten!

Houtskool voor carnivoren

© Charcoal

Op een steenworp afstand van Flagey is Charcoal het begin van een nieuw toevluchtsoord voor veeleisende vleeseters en nieuwsgierige fijnproevers. In dit restaurant zonder franje koken chef Arnaud Delcorps en zijn gepassioneerde medewerkers boven open vuur, dankzij een Josper-oven die vlees, groenten en kippenvleugels met intensiteit en precisie dichtschroeit. Het korte maar scherpe menu viert Belgisch kwaliteitsvlees, vergezeld van goede frieten en sauzen. De ingetogen sfeer, ontspannen bediening en gastvrije toonbank zorgen ervoor dat je je thuis voelt. En vegetariërs zijn niet vergeten, met een goed doordachte veggieburger en gegrilde groenten die hun mannetje staan. Er is zelfs een terrasje voor als het mooi weer is! Charcoal voldoet aan alle eisen voor een plek die gastronomisch, eenvoudig en oprecht is. Een rauwe, belichaamde plek waar vuur mensen samenbrengt.

Lila29 super trendy herkenningspunt

The Standard Brussels was een van de meest langverwachte openingen van het lente/zomerseizoen. Het hotel heeft zijn deuren geopend, net als zijn restaurant op de 29e verdieping: Lila29. Het etablissement brengt een mediterraan briesje naar de Brusselse skyline. Met zijn panoramisch uitzicht over de stad, zachte banketten, hangende planten en ultrachille sfeer trekt dit rooftoprestaurant van de nieuwe generatie liefhebbers aan van zonsondergangen en gerechten om te delen. Het menu, ontworpen door chef-kok Alex Joseph, is een eerbetoon aan Spanje met croquetas au manchego, pan de cristal, Cecina de León en een vleugje jodium. Perfect voor deze stadse zomer!

Foto omslag: © Lila29

Ooidonk Kunst Festival

Kunst & Kultuur

In het weelderige groene landschap van de Leie neemt dit festival bezoekers mee op een artistieke reis door het hart van het kasteelterrein. Onder de noemer Natuur in Beweging nodigt het festival de bezoekers dit jaar uit om een parcours af te leggen dat voortdurend in ontwikkeling is.

Du 17/05/2025 au 31/08/2025

Publicité

Knokke-le-Zoute: wanneer etalages het verhaal vertellen van een strijd om invloed

Mode & Accessoires

In Knokke-le-Zoute heeft prestige altijd al in de etalage gestaan. Maar de komst van Louis Vuitton als rivaal van Hermès heeft de beroemde Belgische badplaats een nieuwe dimensie gegeven in de wereld van luxe en bevestigt haar status als een mekka van elegantie, met een sterke commerciële strategie en een bewuste stilistische evolutie.

Tous les articles