• HLCÉ

Brussel om te eten: 3 restaurants om deze zomer te ontdekken

BrusselRestaurantVoedsel

Olivia Roks

25 July 2025

Deze zomer is Brussel aan het knabbelen. We nemen je mee langs 3 nieuwe restaurants die de stad doen watertanden.

Kleurrijke Italiaanse sfeer: Grande Piazza

Grote plein

Nieuw leven in de wijk Cimetière d’Elsene! Grande Piazza, de nieuwste aanwinst van de Art Blanc-groep, heeft het legendarische maar vermoeide Bécasse overgenomen en omgetoverd tot een feestelijke, moderne trattoria die zowel filmisch als ontspannen is. Mozaïeken op de vloer, vintage decor, groen: hier vertelt elk hoekje en gaatje een verhaal. Het is een geweldige plek om te komen met vrienden en familie, om te proosten met een spritz of royale gerechten te delen met een zuidelijk accent: Napolitaanse pizza’s, overheerlijke pasta, XXL schnitzel en zonnige desserts. Alles geserveerd met een glimlach, 7 dagen per week, tot 1 uur ‘s nachts. Grande Piazza is la dolce vita à la bruxelloise, vrolijk, toegankelijk en vol warmte. Een ideale plek om de zomer te vieren zonder de hoofdstad te verlaten!

Houtskool voor carnivoren

Houtskool

Op een steenworp afstand van Flagey is Charcoal het begin van een nieuw toevluchtsoord voor veeleisende vleeseters en nieuwsgierige fijnproevers. In dit restaurant zonder franje koken chef Arnaud Delcorps en zijn gepassioneerde medewerkers boven open vuur, dankzij een Josper-oven die vlees, groenten en kippenvleugels met intensiteit en precisie dichtschroeit. Het korte maar scherpe menu viert Belgisch kwaliteitsvlees, vergezeld van goede frieten en sauzen. De ingetogen sfeer, ontspannen bediening en gastvrije toonbank zorgen ervoor dat je je thuis voelt. En vegetariërs zijn niet vergeten, met een goed doordachte veggieburger en gegrilde groenten die hun mannetje staan. Er is zelfs een terrasje voor als het mooi weer is! Charcoal voldoet aan alle eisen voor een plek die gastronomisch, eenvoudig en oprecht is. Een rauwe, belichaamde plek waar vuur mensen samenbrengt.

Lila99 super trendy oriëntatiepunt

The Standard Brussels was een van de meest langverwachte openingen van het lente/zomerseizoen. Het hotel heeft zijn deuren geopend, net als zijn restaurant op de 29e verdieping: Lila29. Het etablissement brengt een mediterraan briesje naar de Brusselse skyline. Met zijn panoramisch uitzicht over de stad, zachte banketten, hangende planten en ultrachille sfeer trekt dit rooftoprestaurant van de nieuwe generatie liefhebbers aan van zonsondergangen en gerechten om te delen. Het menu, ontworpen door chef-kok Alex Joseph, is een eerbetoon aan Spanje met croquetas au manchego, pan de cristal, Cecina de León en een vleugje jodium. Perfect voor deze stadse zomer!

Foto omslag: © Lila29

Drie romans en jij, deze zomer!

Boeken

Welke boeken neem jij deze zomer mee? Een paar goede ideeën: een biografie, een familiesaga, een tragikomedie. Drie romans, drie werelden. Eén ding is zeker: maak gebruik van de lange, luie dagen om wat te lezen in het zomerlicht.

Magisch realisme: de natuur verbeelden in wanorde

Kunst & Kultuur

Meer dan dertig kunstenaars onderzoeken onze relatie met de planeet in het licht van ecologische omwentelingen. Ze vermengen disciplines en bevragen de verbanden tussen realiteit en magie, wetenschap en intuïtie, om nieuwe verhalen voor te stellen voor een wereld in crisis.

Van 29/05/2025 tot 28/09/2025

Advertentie

Habeebee Culture: een bijenkorf in je tuin!

Natuur & Tuin

Bijen verschenen meer dan 100 miljoen jaar geleden op aarde, maar worden nu met uitsterven bedreigd! In 10 jaar tijd is de populatie vliegende insecten in Europa met meer dan 40% afgenomen. Dus waarom zet je geen bijenkast op in je eigen tuin, leer je meer over bijenhouden en geniet je uiteindelijk van de beste honing ter wereld – je eigen honing! Het maakt niet uit of je op het platteland of in de stad woont, bijen raken snel gewend aan het foerageren op bloemen. Habeebee Culture biedt je de kans om precies dat te doen, en installeert graag een ingenieuze horizontale kast die de koloniecyclus respecteert door de bijen vrij hun was te laten bouwen. Bovendien is de honing in de eerste plaats bedoeld voor de bijen, maar er blijft genoeg over voor gewone lekkernijen. Het enige wat je hoeft te doen is het avontuur aan te gaan en de juiste training te krijgen!

Alle artikels