• HLCÉ

Brussel om te eten: 3 restaurants om deze zomer te ontdekken

BrusselRestaurantVoedsel

Olivia Roks

25 July 2025

Deze zomer is Brussel aan het knabbelen. We nemen je mee langs 3 nieuwe restaurants die de stad doen watertanden.

Kleurrijke Italiaanse sfeer: Grande Piazza

Grote plein

Nieuw leven in de wijk Cimetière d’Elsene! Grande Piazza, de nieuwste aanwinst van de Art Blanc-groep, heeft het legendarische maar vermoeide Bécasse overgenomen en omgetoverd tot een feestelijke, moderne trattoria die zowel filmisch als ontspannen is. Mozaïeken op de vloer, vintage decor, groen: hier vertelt elk hoekje en gaatje een verhaal. Het is een geweldige plek om te komen met vrienden en familie, om te proosten met een spritz of royale gerechten te delen met een zuidelijk accent: Napolitaanse pizza’s, overheerlijke pasta, XXL schnitzel en zonnige desserts. Alles geserveerd met een glimlach, 7 dagen per week, tot 1 uur ‘s nachts. Grande Piazza is la dolce vita à la bruxelloise, vrolijk, toegankelijk en vol warmte. Een ideale plek om de zomer te vieren zonder de hoofdstad te verlaten!

Houtskool voor carnivoren

Houtskool

Op een steenworp afstand van Flagey is Charcoal het begin van een nieuw toevluchtsoord voor veeleisende vleeseters en nieuwsgierige fijnproevers. In dit restaurant zonder franje koken chef Arnaud Delcorps en zijn gepassioneerde medewerkers boven open vuur, dankzij een Josper-oven die vlees, groenten en kippenvleugels met intensiteit en precisie dichtschroeit. Het korte maar scherpe menu viert Belgisch kwaliteitsvlees, vergezeld van goede frieten en sauzen. De ingetogen sfeer, ontspannen bediening en gastvrije toonbank zorgen ervoor dat je je thuis voelt. En vegetariërs zijn niet vergeten, met een goed doordachte veggieburger en gegrilde groenten die hun mannetje staan. Er is zelfs een terrasje voor als het mooi weer is! Charcoal voldoet aan alle eisen voor een plek die gastronomisch, eenvoudig en oprecht is. Een rauwe, belichaamde plek waar vuur mensen samenbrengt.

Lila29 super trendy herkenningspunt

The Standard Brussels was een van de meest langverwachte openingen van het lente/zomerseizoen. Het hotel heeft zijn deuren geopend, net als zijn restaurant op de 29e verdieping: Lila29. Het etablissement brengt een mediterraan briesje naar de Brusselse skyline. Met zijn panoramisch uitzicht over de stad, zachte banketten, hangende planten en ultrachille sfeer trekt dit rooftoprestaurant van de nieuwe generatie liefhebbers aan van zonsondergangen en gerechten om te delen. Het menu, ontworpen door chef-kok Alex Joseph, is een eerbetoon aan Spanje met croquetas au manchego, pan de cristal, Cecina de León en een vleugje jodium. Perfect voor deze stadse zomer!

Foto omslag: © Lila29

Sezane bij Dansaert

Winkels

Het Parijse merk maakt een comeback in Brussel, in het hart van de modewijk, rue Antoine Dansaert, met een tijdelijke boetiek… voor zes maanden!

Back-to-school cocktail bij L'Éventail

Jetset & Adel

L’Éventail onthulde haar septembernummer, gewijd aan Design, tijdens een gezellige back-to-school cocktailparty in de historische wijk Sablon. Hedendaags design, antiquairs, galeriehouders, ontwerpers en trouwe lezers kwamen allemaal samen om een feestelijke en inspirerende sfeer te creëren. De avond vond plaats in de visionaire galerie Objects With Narratives, gevestigd in de voormalige Raymond Mallien bontfabriek. In deze unieke, charmante omgeving ontdekten de gasten een subtiele dialoog tussen kunstwerken en meubels, die de innovatieve geest weerspiegelt die deze unieke locatie drijft. Violaine le Hardÿ de Beaulieu

02/09/2025

Advertentie

Met meerdere handen, (goede) smaak

Food & Wijn

Interieurarchitecten, keramisten, grafisch ontwerpers… Vandaag de dag wordt de kunst van het entertainen gezien als een georganiseerde bende. Om uitputtende ervaringen te creëren, doen chef-koks een beroep op de schoonheid van gebaren, de adel van materialen en de kracht van details. In Nantes, Luik en Brussel wordt gastvrijheid opnieuw uitgevonden: zorgvuldiger, samenhangender, beredeneerder.

Alle artikels