• HLCÉ

Akai, koken aan de top

BrusselRestaurantSushiVoedsel

Aurélia Dejond

19 September 2025

Akai, dit gastronomische dakrestaurant op de 30e verdieping van Hotel Cardo, viert zijn eerste verjaardag in stijl. De combinatie van Aziatisch en mediterraan culinair is een populaire hotspot en heeft het tot hét gastronomische rendez-vous bij uitstek in het centrum van Brussel gemaakt.

Het uitzicht is spectaculair. Akai biedt een scala aan ervaringen: een loungeruimte, een enorme bar, hoge tafels, een sushibar en een restaurant. De inrichting doet denken aan de chique en trendy adressen in Londen, Barcelona en Manhattan. De overheersende kleur is bordeauxrood – akai betekent ‘rood’ in het Japans – marmer en fluweel. Het hoogtepunt van deze atypische locatie is het spiegelplafond, dat bijdraagt aan de duizelingwekkende dimensie van dit nieuwe adres in Brussel, in een wijk in volle gentrificatie. Vanaf donderdag wordt de avond opgeluisterd door live dj-sets van Deep House, RnB en hiphop.

© DR

Fusie, durf en weelderigheid

Hoewel de visuele en audio-identiteit van de locatie bijdraagt aan het ongewone DNA vanAkai, blijft het bord de ster van het concept. Tibor Repa heeft deze hoogwaardige culinaire benadering op briljante wijze georkestreerd. De wereldreizende chef-kok, die in Londen en de Emiraten heeft gewerkt, laat Azië en het Middellandse Zeegebied op subtiele wijze samensmelten. Een menu vol exotische smaken, van de smakelijke bao buns, die op zichzelf al de moeite waard zijn, tot de nori taco’s en gebakken tofu die je kunt delen om je gehemelte voor te bereiden op de reis. Wat betreft het vlees is er een speciale vermelding voor de meesterlijke entrecote met truffelmiso en de beroemde teriyakisaus (zoetzuur), typisch Japans. De vis en zeevruchten zijn ook favoriet, met in miso gemarineerde zwarte kabeljauw en sint-jakobsschelpen met groene curry, ideaal met sake.

© DR

© DR

Topklasse sushi!

© DR

Een niet te missen ervaring: neem plaats aan de sushicounter, tegenover de koks die de sushi’s per minuut maken. Het is een indrukwekkend staaltje precisie dat ook de kwaliteit van de streng geselecteerde ingrediënten benadrukt. Een totale onderdompeling voor puristen en nieuwsgierigen. Om de Akai ervaring te versterken, zullen zoetekauwen de gedurfde combinaties waarderen, zoals de yuzu cheesecake of de bluff matcha tiramisu.

© DR

© DR

Een exotisch en zeer geslaagd adres… tot en met de toiletten, die ongetwijfeld de meest spectaculaire van de hoofdstad zijn. Dus laat maar horen…

Château de Fumal: bubbels klaar om te schitteren!

Food & Wijn

In de provincie Luik is een discreet maar ambitieus domein eindelijk klaar om zijn plaats op te eisen tussen de meest veelbelovende mousserende wijnproducenten van België. Na bijna tien jaar geduldig werken getuigen de bubbels die uit de kelders van Château de Fumal van de familie Fontbaré komen van een kwalitatieve stijging die hun legendarische bescheidenheid niet langer kan maskeren.

Paul Troubetzkoy, de beeldhouwer van de prins

Kunst & Kultuur

Paul Troubetzkoy (1866-1938), een Russische prins van geboorte, een kunstenaar uit Milaan en een Parijzenaar door adoptie, was een schilder en beeldhouwer die gevraagd werd door een hele kosmopolitische elite, van Moskou, waar hij zich tussen 1898 en 1906 vestigde, tot de Verenigde Staten, waar hij de opdracht kreeg om een aantal portretten te schilderen nadat hij de Parijse elite voor zich had gewonnen met zijn bronzen beelden.

Du 30/09/2025 au 01/01/2026

Informations supplémentaires

Restaurant

Akai

Adres

Hotel Cardo (30e verdieping)
Boulevard, 14
1210 Brussel

Reserveringen

Publicité

Nicolas d'Haese: wanneer passie een manier van leven wordt

Food & Wijn

Onder de deskundige handen van Nicolas en Julie d’Haese draait gastronomie om emotie, hoge normen en elegantie. In Bois-de-Lessines cultiveert dit gepassioneerde koppel een oprechte en zeer artisanale keuken, waar elke creatie een verhaal vertelt: een verhaal van smaak, delen en eindeloze perfectie.

Tous les articles

Publicité

Tous les articles