• HLCÉ

Akai, koken aan de top

BrusselRestaurantSushiVoedsel

Aurélia Dejond

19 September 2025

Akai, dit gastronomische dakrestaurant op de 30e verdieping van Hotel Cardo, viert zijn eerste verjaardag in stijl. De combinatie van Aziatisch en mediterraan culinair is een populaire hotspot en heeft het tot hét gastronomische rendez-vous bij uitstek in het centrum van Brussel gemaakt.

Het uitzicht is spectaculair. Akai biedt een scala aan ervaringen: een loungeruimte, een enorme bar, hoge tafels, een sushibar en een restaurant. De inrichting doet denken aan de chique en trendy adressen in Londen, Barcelona en Manhattan. De overheersende kleur is bordeauxrood – akai betekent ‘rood’ in het Japans – marmer en fluweel. Het hoogtepunt van deze atypische locatie is het spiegelplafond, dat bijdraagt aan de duizelingwekkende dimensie van dit nieuwe adres in Brussel, in een wijk in volle gentrificatie. Vanaf donderdag wordt de avond opgeluisterd door live dj-sets van Deep House, RnB en hiphop.

DR

Fusie, durf en weelderigheid

Hoewel de visuele en audio-identiteit van de locatie bijdraagt aan het ongewone DNA vanAkai, blijft het bord de ster van het concept. Tibor Repa heeft deze hoogwaardige culinaire benadering op briljante wijze georkestreerd. De wereldreizende chef-kok, die in Londen en de Emiraten heeft gewerkt, laat Azië en het Middellandse Zeegebied op subtiele wijze samensmelten. Een menu vol exotische smaken, van de smakelijke bao buns, die op zichzelf al de moeite waard zijn, tot de nori taco’s en gebakken tofu die je kunt delen om je gehemelte voor te bereiden op de reis. Wat betreft het vlees is er een speciale vermelding voor de meesterlijke entrecote met truffelmiso en de beroemde teriyakisaus (zoetzuur), typisch Japans. De vis en zeevruchten zijn ook favoriet, met in miso gemarineerde zwarte kabeljauw en sint-jakobsschelpen met groene curry, ideaal met sake.

DR

DR

Topklasse sushi!

DR

Een niet te missen ervaring: neem plaats aan de sushicounter, tegenover de koks die de sushi’s per minuut maken. Het is een indrukwekkend staaltje precisie dat ook de kwaliteit van de streng geselecteerde ingrediënten benadrukt. Een totale onderdompeling voor puristen en nieuwsgierigen. Om de Akai ervaring te versterken, zullen zoetekauwen de gedurfde combinaties waarderen, zoals de yuzu cheesecake of de bluff matcha tiramisu.

DR

DR

Een exotisch en zeer geslaagd adres… tot en met de toiletten, die ongetwijfeld de meest spectaculaire van de hoofdstad zijn. Dus laat maar horen…

Als de werkelijkheid fictie inspireert: Simenon en de wereld van de misdaad

Boeken

In “Simenon au cœur du crime” (Simenon in het hart van de misdaad) presenteert Michel Carly een studie die enkele van de dubbelzinnige relaties onthult die de meest productieve van de Franstalige romanschrijvers had met de politie en, meer onverwacht, met de onderwereld.

Extra informatie

Restaurant

Akai

Adres

Hotel Cardo (30e verdieping)
Boulevard, 14
1210 Brussel

Reserveringen

Advertentie

Domaine du Ry d'Argent: 20 jaargangen Belgische wijn voor Jean-François Baele

Food & Wijn

Als discrete maar vastberaden pionier van de Waalse wijnbouw viert Jean-François Baele dit jaar twintig jaar op het Domaine du Ry d’Argent, dat hij oprichtte in Bovesse, vlakbij Namen. Jean-François Baele, een voormalige boer die volleerd wijnbouwer is geworden, heeft geen compromissen gesloten tussen traditie en innovatie. Hier ontmoeten we een man van de grond, die het essentiële economische pragmatisme vakkundig weet te combineren met een nauwgezette zoektocht naar de beste smaak in zijn wijnen. Een evenwicht dat hij heeft gevonden, jaar na jaar, al twintig jaar lang!

Alle artikels

Advertentie

Alle artikels