• HLCÉ

Cutting Edge: Paul Delrez en Samsung laten de grenzen tussen gastronomie, kunst en technologie vervagen

BrusselGastronomieHoofdRestaurant

Redactie

27 May 2025

Van 6 tot 8 juni 2025 vindt in de CAB Foundation in Brussel “Cutting Edge” plaats, een efemeer restaurant ontworpen door chef-kok Paul Delrez in samenwerking met Samsung. Dit unieke project verkent de verbanden tussen industriële esthetiek, de culinaire ervaring en artistieke scenografie.

Slechts drie dagen lang leent de CAB Foundation, een Brusselse ruimte gewijd aan minimale en conceptuele kunst, haar muren voor een onverwacht experiment. Deze tijdelijke installatie met de naam Cutting Edge heeft de vorm van een pop-up restaurant, bedacht door chef-kok Paul Delrez op uitnodiging van Samsung. Uitgangspunt is de Galaxy S25 Edge, een nieuw model smartphone waarvan de slanke, gestroomlijnde lijnen als rode draad lopen door het ontwerp van de ruimte, de opbouw van het menu en de materiaalkeuze.

Het decor is ontworpen als een culinaire echo van het technologische object en roept de wereld van het product op met subtiele accenten: een centrale tafel die op maat is gemaakt, een kleurenpalet geïnspireerd op “Titanium”-afwerkingen, koele verlichting en minimalistische oppervlakken. De ruimte, gewoonlijk gewijd aan hedendaagse kunst, wordt hier het podium voor een dialoog tussen digitale taal en haute cuisine.

© DR

Het is ook een keerpunt in de carrière van Paul Delrez. Opgeleid aan de hotelschool van Anderlecht en gewerkt in de keukens van Rouge Tomate en Ancienne Belgique, heeft hij naam gemaakt in Brussel als deculinaire roerganger achter La Guinguette en Ville en La Maison Blanche. Zijn ongecompliceerde, rauwe en speelse keuken heeft hem een trouwe aanhang bezorgd. Met Cutting Edge neemt hij een ongekende wending naar hoge precisie: “Deze smartphone heeft me ertoe aangezet om alles opnieuw te bekijken,” legt hij uit. Het duwde me naar een nog minimalistischere, verfijndere en preciezere benadering van koken.

Het menu, bedacht door Paul Delrez, is gebaseerd op zes gangen. Bij elk gerecht wordt geprobeerd om de eigenschappen van de smartphone – scherpte, lichtheid, contrast, vloeibaarheid – om te zetten in texturen, temperaturen of smaakcombinaties. Galaxy Japchae”, “Ikijime Seriole Crudo” en “Soufflé d’Asie” zijn slechts enkele van de titels.

Er is nog steeds een onderliggende vraag: wat zegt dit soort initiatieven over de toenemende porositeit tussen disciplines? Is het gewoon een stijloefening of een poging om de vormen van het culinaire verhaal te verbreden? In een context waarin merken zich proberen te positioneren in de levenskunst, biedt Cutting Edge een schoolvoorbeeld. De ervaring, ontworpen voor 50 couverts per service, combineert immersieve strategie en formele experimenten in een locatie die bekend staat om zijn artistieke strengheid.

Vastgoed en AI: tussen algoritmen en intuïtie

Vastgoed

Kunstmatige intelligentie doet nu zijn intrede in alle sectoren van de samenleving. Vastgoed is geen uitzondering. Makelaars, investeerders en eigenaars hebben te maken met een technologische revolutie die de manier waarop de markt wordt gebruikt geleidelijk verandert, zonder de fundamenten ervan omver te werpen.

De kunst van het leven in de jaren 1930

Kunst & Kultuur

Van de wereld van glas-in-lood tot meubelstoffen en behang, keramiek, serviesgoed en zilverwerk, de materialen en technieken zijn gezwicht voor de roep van Art Deco.

Du 15/11/2024 au 02/11/2025

Informations supplémentaires

Restaurant

Snijvlak

Opening

Van 6 tot 8 juni 2025

Adres

Stichting CAB
Borrensstraat 32
1050 Brussel

Reserveringen

Publicité

Maison Marit: de vrijgevigheid van een grote klassieke keuken

Food & Wijn

In een markt die overspoeld wordt door culinaire concepten, de een nog gekker (en vooral vluchtiger) dan de ander, is het niet altijd makkelijk voor etablissementen die er een erezaak van maken om de grote klassiekers van onze gastronomie in de schijnwerpers te zetten. Dat is het geval bij Maison Marit. Tot overmaat van ramp is chef-kok Dimitri Marit, met zijn Michelinster op zijn naam, gul genoeg om zich te distantiëren van de clichés over karige porties in gastronomische restaurants.

Tous les articles

Publicité

Tous les articles