• HLCÉ

Le Sanglier: de gastronomische ambities van Marc Coucke in Durbuy

ArdenneChef-kok/koffieDurbuyGastronomieHotelRestaurantSterrenkokWegwezen

Jacques Boulogne

07 October 2025

Het vijfsterrenpaleis wordt herboren onder leiding van Wout Bru, met de ambitie om een gastronomische referentiebestemming in België te worden.

In Durbuy, het kleinste stadje ter wereld maar de toeristische hoofdstad van de Ardennen, vindt Le Sanglier des Ardennes zichzelf voortdurend opnieuw uit. Dit historische hotel-restaurant, opgericht in 1952, combineert nu erfgoed, luxe en gastronomische ambitie. Het etablissement werd in 2017 overgenomen door zakenman Marc Coucke en zijn partner Bart Maerten en onderging een spectaculaire renovatie, ondersteund door een investering van 27 miljoen euro. Het resultaat: 94 kamers, vier restaurants, een panoramische spa en een assertieve visie op hedendaagse luxe.

© Le Sanglier

Aan het roer van het culinaire aanbod zorgt de met een Michelinster bekroonde chef-kok Wout Bru voor een sterke identiteit op vijf complementaire adressen. Le Grand Verre, bekroond met een Michelinster in 2023, biedt een modernistische Franse keuken in een decor geïnspireerd door Duchamp en Charlier. La Bru’sserie verkent de wereldkeuken in tapasstijl. Limoni e Tartufi nodigt je uit op een reis naar Italië met truffels, en Wagyu, onlangs heropend na een brand, toont uitzonderlijk vlees in een gastronomische grillomgeving. L’Orangerie, een moderne, pluche en comfortabele tearoom, maakt het restaurantaanbod van Le Sanglier compleet.

© Le Sanglier

© Le Sanglier

Naast het hotel maakt Le Sanglier deel uit van een breder toeristisch ecosysteem ontwikkeld door Coucke: het Adventure Valley park, twee 18-holes golfbanen, teambuildingactiviteiten en een exclusief wellnessaanbod.

© Le Sanglier

© Le Sanglier

Geworteld in een sterke familiegeschiedenis en gedreven door een eigentijdse visie op luxe, belichaamt Le Sanglier vandaag de dag een ambitieus hotel- en gastronomisch model dat zich kan meten met de beste Europese bestemmingen.

David Claerbout Aan Het Venster

Kunst & Kultuur

Meer dan een tentoonstelling is At The Window een uitnodiging om de wereld door een ander raam te bekijken: dat van de tijd, van transformatie en van onze fragiele band met wat ons omringt.

Du 27/06/2025 au 16/11/2025

Informations supplémentaires

Oprichting

Het wilde zwijn

Adres

Place aux Foires, 2
6940 Durbuy

Reserveringen

Publicité

Graham's 80 jaar: een getuige van zijn eeuw

Food & Wijn

Graham’s, het tweehonderdjarige instituut van portwijn, markeert een nieuwe mijlpaal met de lancering van een 80 jaar oude Tawny Port. Deze zeldzame cuvée, gelimiteerd tot 600 flessen, is een blend van wijnen waarvan sommige dateren uit de Tweede Wereldoorlog. Deze wijn is zowel een familie-eerbetoon als een oenologisch initiatief, een wijnbouwkundige herinnering in een fles, een levendige herinnering aan de afgelopen eeuw, nu klaar om van te genieten.

Tous les articles

Publicité

Tous les articles