• HLCÉ

Le Sanglier: de gastronomische ambities van Marc Coucke in Durbuy

ArdenneChef-kok/koffieDurbuyGastronomieHotelRestaurantSterrenkokWegwezen

Jacques Boulogne

07 October 2025

Het vijfsterrenpaleis wordt herboren onder leiding van Wout Bru, met de ambitie om een gastronomische referentiebestemming in België te worden.

In Durbuy, het kleinste stadje ter wereld maar de toeristische hoofdstad van de Ardennen, vindt Le Sanglier des Ardennes zichzelf voortdurend opnieuw uit. Dit historische hotel-restaurant, opgericht in 1952, combineert nu erfgoed, luxe en gastronomische ambitie. Het etablissement werd in 2017 overgenomen door zakenman Marc Coucke en zijn partner Bart Maerten en onderging een spectaculaire renovatie, ondersteund door een investering van 27 miljoen euro. Het resultaat: 94 kamers, vier restaurants, een panoramische spa en een assertieve visie op hedendaagse luxe.

Le Sanglier

Aan het roer van het culinaire aanbod zorgt de met een Michelinster bekroonde chef-kok Wout Bru voor een sterke identiteit op vijf complementaire adressen. Le Grand Verre, bekroond met een Michelinster in 2023, biedt een modernistische Franse keuken in een decor geïnspireerd door Duchamp en Charlier. La Bru’sserie verkent de wereldkeuken in tapasstijl. Limoni e Tartufi nodigt je uit op een reis naar Italië met truffels, en Wagyu, onlangs heropend na een brand, toont uitzonderlijk vlees in een gastronomische grillomgeving. L’Orangerie, een moderne, pluche en comfortabele tearoom, maakt het restaurantaanbod van Le Sanglier compleet.

Le Sanglier

Le Sanglier

Naast het hotel maakt Le Sanglier deel uit van een breder toeristisch ecosysteem ontwikkeld door Coucke: het Adventure Valley park, twee 18-holes golfbanen, teambuildingactiviteiten en een exclusief wellnessaanbod.

Le Sanglier

Le Sanglier

Geworteld in een sterke familiegeschiedenis en gedreven door een eigentijdse visie op luxe, belichaamt Le Sanglier vandaag de dag een ambitieus hotel- en gastronomisch model dat zich kan meten met de beste Europese bestemmingen.

Portia Zvavahera Verborgen gevechten / Hondo dzakavanzika

Kunst & Kultuur

Gevoed door intense dromen wordt het werk van Portia Zvavahera (Harare, 1985) een levendige picturale ruimte, waar geloof, herinnering en spirituele openbaringen samenkomen.

Van 28/08/2025 tot 19/01/2026

Opening van de tentoonstelling ARTE NUNZIO Herfst 2025

Jetset & Adel

De Ancienne Nonciature en Frédérick Mouraux Gallery zijn verheugd om het nieuwe kunstevenement “ARTE NUNZIO Herfst 2025” aan te kondigen. Deze tentoonstelling presenteerde het werk van twee hedendaagse internationale kunstenaars vertegenwoordigd door Frédérick Mouraux Gallery, Barbara Kandiyoti (BE) en Jörg Bräuer (DE/BE), evenals een gastkunstenaar, Manu Kurz (DE). De tentoonstelling vond plaats in de historische salons van de emblematische Ancienne Nonciature in de Brusselse kunstwijk Place du Grand Sablon. Ter gelegenheid van B.A.S., Brussels Art Square (25-28 september), dat met trots zijn 20e verjaardag vierde op de Zavel!

25/09/2025

Extra informatie

Oprichting

Het wilde zwijn

Adres

Place aux Foires, 2
6940 Durbuy

Reserveringen

Advertentie

Addis Stories: Ethiopische koffiespecialiteit komt naar Brussel

Food & Wijn

In hartje Brussel viert een nieuwe ruimte de Ethiopische koffiecultuur in al zijn dimensies. Addis Stories, een bar en winkel opgericht door de Belgische Anna Dersie en haar Ethiopische echtgenoot Tèchou, biedt een onderdompeling in de wereld van de koffiespecialiteiten uit de bakermat van de Arabica. Deze plek, een mix van voorouderlijke rituelen, gastvrijheid en vakmanschap, nodigt je uit om Ethiopië te ontdekken via zijn aroma’s, tradities en verhalen.

Alle artikels

Advertentie

Alle artikels