Margot Moons
17 October 2025
Aan het roer van dit nieuwe adres staat Sébastien Maes, die gewerkt heeft bij La Buvette, Villa Emily en La Canne en Ville. Als discrete maar doorgewinterde chef is hij perfect vertrouwd met de codes van de Brusselse gastronomie. In plaats van een breuk met het verleden stelt hij een evolutie voor die de erfenis van Damien Bouchery respecteert. Het restaurant behoudt zijn organische soberheid, de open keuken, de geest van de tuin… maar met een rustiger visie en een signatuur die nu al duidelijk aanwezig is.
© Casa Due Ristoranti/DR
Het unieke viergangenmenu (€ 64) illustreert deze aanpak perfect: seizoensgebonden, precieze gerechten die emotie zoeken in goed uitgevoerde eenvoud. Er is bijvoorbeeld een geroosterde wortel met zonnebloempitten en kruiden en een wortel-basilicumvinaigrette, gevolgd door een tartaar van zeebaars met een limoengel, komkommer, aguachile en lijnzaadcrackers. Het hoofdgerecht bestaat uit kalfsvlees, geserveerd met gemarineerde venkel, vijg à la flamme en een vijgen-balsamico smaakmaker. Als dessert wordt gegrilde perzik geserveerd met een crumble van brouwersmix en blancmange.
Le chef Sébastien Maes © Casa Due Ristoranti/DR
Ici, pas d’effets inutiles, mais une vraie intelligence de la composition. Le plat de veau, en particulier, s’impose déjà comme un futur classique : à la fois moderne, ancré dans le terroir, et délicatement audacieux. Casa Due ne cherche ni à faire oublier Bouchery, ni à l’imiter. C’est un lieu de passage de témoin, où la mémoire du lieu nourrit une nouvelle impulsion. Sébastien Maes y déploie une cuisine sincère, lisible et habitée, qui trouve un bel équilibre entre maîtrise technique et chaleur humaine.
Een prachtig hoofdstuk opent, in stilte, maar met grote nauwkeurigheid.
Publicité
Publicité