• HLCÉ

Nicolas d'Haese: wanneer passie een manier van leven wordt

Voedsel

Gesponsorde inhoud

27 November 2025

Onder de deskundige handen van Nicolas en Julie d’Haese draait gastronomie om emotie, hoge normen en elegantie. In Bois-de-Lessines cultiveert dit gepassioneerde koppel een oprechte en zeer artisanale keuken, waar elke creatie een verhaal vertelt: een verhaal van smaak, delen en eindeloze perfectie.

De erfenis van smaak, de strengheid van gebaar

Voor de familie d’Haese is de smaak voor goed uitgevoerd werk een familieaangelegenheid. Als zoon van bakkers en banketbakkers groeide Nicolas op omringd door de warmte van het bakken en de geur van hazelnootboter. Van zijn ouders leerde hij de liefde voor het product, de precisie van het gebaar en de overtuiging dat schoonheid schuilt in beheerste eenvoud. Vijfentwintig jaar later, waarvan vijftien aan het hoofd van zijn eigen bedrijf, zet hij dit erfgoed voort met dezelfde passie: die van een ambachtsman die nooit concessies doet aan kwaliteit.

Blijven leren, om er het beste van te maken

Voor Nicolas en Julie is uitmuntendheid geen bereikte top, maar een voortdurende klim. Ook dit jaar heeft het echtpaar ervoor gekozen om terug te gaan naar school… naar Bocuse en Ducasse, de absolute ijkpunten van de haute gastronomie. “We willen vooruitgang blijven boeken, begrijpen en geïnspireerd worden, ” zegt Nicolas. “Maar altijd met het oog op delen en genieten, met recepten die we kunnen reproduceren en verbeteren tijdens onze evenementen. Het is dit subtiele evenwicht tussen gastronomische strengheid en gecontroleerde gezelligheid dat het huis uniek maakt: in staat om zowel een diner voor tien gasten als een banket voor duizend gasten te organiseren, zonder ooit zijn ziel te verliezen.

ND/DR

All-home, een handtekening van authenticiteit

ND/DR

In een wereld waar mensen graag delegeren, beweert Nicolas d’Haese met trots dat alles huisgemaakt is. Hier worden vleeswaren, brood, gebak en andere zoete lekkernijen allemaal met de hand gemaakt, met respect voor het product en het seizoen. Elke hap straalt authenticiteit uit, elk bord is het resultaat van nauwgezette expertise. Deze ambachtelijke, bijna militante toewijding geeft de gerechten een diepte die veeleisende fijnproevers onmiddellijk zullen herkennen. Het is een manier om traditie te vieren en tegelijkertijd elke dag opnieuw uit te vinden.

Feestelijke verfijning

ND/DR

Voor het feestseizoen van 2025 belooft Maison d’Haese onvergetelijke gastronomische momenten. De gastronomische menu’s bevatten zowel klassieke als gedurfde composities: carpaccio van Sint-Jakobsschelp met Belgische kaviaar, wentelteefjes met geroosterde Sint-Jakobsschelpen, kapoen met gele wijn en morilles, of hertenfilet met zoete kruiden. Elke creatie is opgevat als een ode aan het gastronomische genot, een subtiele balans tussen traditie en moderniteit. En om deze feestelijkheden af te ronden, maken Julie’s bûchettes het helemaal af: lichte, delicate desserts met een smeltend hart van kastanje, sinaasappel of chocolade, die op zichzelf al de geest van het huis samenvatten: verfijnd, genereus en oprecht.

De kunst van het vermaken, d’Haese-versie

ND/DR

Naast het eten zorgen Nicolas en Julie voor een unieke sfeer op elk evenement. Hun aanpak gaat verder dan koken: het gaat om emotie, enscenering en gezelligheid. Hun ambitie? Om momenten in het leven te creëren, geen maaltijden. Bij Nicolas d’Haese komt deze levenskunst tot uiting in de aandacht voor detail, de zoektocht naar het juiste evenwicht en de niet aflatende wens om te behagen, eenvoudig maar met uitmuntendheid.

Georg Pinteritsch

Kunst & Kultuur

Georg Pinteritsch (°1986) onderzoekt cultureel erfgoed, collectieve identiteit en de sociale systemen die onze samenlevingen besturen.

Van 03/10/2025 tot 11/01/2026

Extra informatie

Op internet

Advertentie

Au Châtelain, de verstilde revolutie van Odette en Ville

Food & Wijn

Odette en Ville is een klein instituut in het hart van de Châtelain-wijk, en in Brussel is het een populair adres, met een stevige basis. Maar zelfs de grote klassiekers moeten soms worden herzien. Het hotel-restaurant van de Litvine Society heeft onlangs een echte facelift gekregen. De eetzaal, keuken en menukaart hebben een grondige facelift gekregen, waardoor de zaak up-to-date is zonder het te verraden. Dit alles bevestigt de status van Odette en Ville als een veilige gok.

Alle artikels

Advertentie

Alle artikels