• HLCÉ

Een poptafel van IKEA × Gustaf Westman

Gustaf WestmanIKEAServiesVieringen

Camille Misson de Saint-Gilles

11 September 2025

IKEAxGustafWestman

Porseleinen borden, mokken, kandelaars en zelfs een oplaadbare lantaarn… Elk object viert gezelligheid en delen, zonder te wachten op een speciale gelegenheid. De collectie is verkrijgbaar vanaf 1 oktober, maar wees gewaarschuwd dat het aantal stuks beperkt zal zijn… per klant!

IKEAxGustafWestman

IKEAxGustafWestman

Gustaf Westman kennen we allemaal van heinde en verre. Of we zijn beroemde eetstokjeshouders nu serieus nemen of met een gevoel voor humor, zijn stijl is direct herkenbaar en wordt gekenmerkt door sculpturale vormen en felle kleuren. Met de feestdagen in aantocht herziet de ontwerper traditionele codes door het emblematische rood en groen te combineren met kauwgomroze en babyblauw, waardoor een vrolijke en resoluut eigentijdse sfeer ontstaat. Het is mijn herinterpretatie van de feestdagen,” legt hij uit. Het is een gedurfd, speels ontwerp voor een nieuwe generatie.

IKEAxGustafWestman

IKEAxGustafWestman

IKEAxGustafWestman

IKEAxGustafWestman

Fijnproevers worden niet overgeslagen. Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de legendarische IKEA knoedels heeft Westman een bord ontworpen waarop ze perfect op hun plaats liggen. De beker met glühwein wordt vergezeld door een oversized schotel voor koekjes en snoepjes – een eerbetoon aan de jeugdherinneringen van de ontwerper. Een ander hoogtepunt is de verlichting. Kandelaars, fotoforen en kandelaars zijn opnieuw uitgevonden om lange winteravonden op te fleuren. Een speciale vermelding verdient de vaas-spiraal, een delicate combinatie van een metalen steun en een glazen houder die perfect de geest van contrast uitdrukt die Westman zo dierbaar is.

Met zijn feestelijke sfeer, kleurrijke fantasie en knipoog naar traditie belooft deze kortstondige collectie zowel designfans als seizoensdecorateurs aan te spreken. Dek de tafel met ons vanaf 1 oktober… elke dag.

Met meerdere handen, (goede) smaak

Food & Wijn

Interieurarchitecten, keramisten, grafisch ontwerpers… Vandaag de dag wordt de kunst van het entertainen gezien als een georganiseerde bende. Om uitputtende ervaringen te creëren, doen chef-koks een beroep op de schoonheid van gebaren, de adel van materialen en de kracht van details. In Nantes, Luik en Brussel wordt gastvrijheid opnieuw uitgevonden: zorgvuldiger, samenhangender, beredeneerder.

Extra informatie

Sites

Advertentie

Marcin Rusak, sublieme natuur

Interieur & decoratie

Marcin Rusak, geboren in Warschau in 1987 en opgeleid aan de Design Academy in Eindhoven en het Royal College of Art in Londen, is een dichter van de ontbinding, een alchemist van het vergankelijke die verwelkte bloemen transformeert in siermotieven voor unieke meubelstukken.

Alle artikels

Advertentie

Alle artikels