• HLCÉ

Aan tafel bij L'Éventail in het Radisson Collection

BrusselGastronomieHotel PortinariReceptRecept van de maandReceptenRestaurant

Camille Misson de Saint-Gilles

04 September 2025

Eventail menu in het Radisson Collection Hotel

Het Radisson Collection Hotel, Grand Place Brussels verlengt zijn exclusieve samenwerking met L’Éventail met een exclusief menu van Didier Rary.

Radisson Hotel

ENTREE

Rundertartaar met gerookte kaviaar en hazelnootolie

Bereiding voor 2 personen

Rundertartaar met gerookte kaviaar en hazelnootolie

Radisson Hotel

  1. Snipper een bosui, bieslook (1/8 bosje), kappertjes (10 g) en Malossol augurken (10 g).
  2. Snijd de biefstukjes (200 g) met een mes in kleine blokjes.
  3. Meng met een drupjehazelnootolie, een paar mosterdprikkers, zout, peper en eventueel een paar druppels tabasco.
  4. Schik de tartaartjes op een bord met behulp van een koekjesvorm.
  5. Bedek de tartaartjes met kaviaar (eieren) en gerookte haring (20 g).
  6. Garneer met eetbare bloemen, tuinkers en crackers.
FLAT

Oostendse kabeljauwfilet

Bereiding voor 2 personen

  1. Kook ongeveer twintig mosselen met selderij, ui, peterselie en witte wijn (2 dl). Bewaar het kookvocht.
  2. Leg de kabeljauwruggen (2 x 140 g) in een beboterde schaal met de visbouillon (3 dl), het kookvocht ende fijngesneden sjalot. Dek af en gaar in de oven.
  3. Zet de vis apart. Laat het kookvocht tot de helft inkoken, voeg de crème fraîche (2 dl) toe, laat weer inkoken en roer de garnalen (2 el) en mosselen erdoor. Breng op smaak.
  4. Bedek de kabeljauw met de saus en garneer met eetbare bloemen, microkruiden en hele garnalen.
DESSERT

Luikse wafel, gezouten karamel en cacao crumble

Bereiding voor 2 personen

Luikse wafel, gezouten karamel en cacao crumble
  1. Maak de gezouten karamel: smelt de suiker (500 g), karameliseer, voeg de boter (250 g) toe en vervolgens de 40% room (1 l).
    Laat inkoken, breng op smaak met Guérande-zout en laat 24 uur in de koelkast staan.
  2. Bereid de cacaokruimel: zand boter (125 g), basterdsuiker (125 g), amandelpoeder (125 g), bloem (60 g), cacaopoeder (60 g) en zout (2,5 g). Laat 1 tot 2 uur drogen en bak dan 10 tot 15 minuten op 150°C tot het droog is.
  3. Beleg de wafel met slagroom, vanille-ijs en gezouten karamel. Bestrooi met cacaokruimels.
  4. Werk af met een paar microkruiden.
Radisson Collection Hotel, Grote Markt Brussel

Snel, snel!

Dit menu is beschikbaar tot en met 30 september, alleen ‘s avonds, in het Radisson Collection Hotel, Grand Place Brussels, Rue du Fossé aux Loups 47, 1000 Brussel. Tel. 02 219 28 28radissonhotels.com

100% Belgische dranken om de feestdagen af te ronden

Food & Wijn

Tussen barbecues en aperitieven op het terras zijn er genoeg mogelijkheden om te drinken tijdens de zomer. Het goede nieuws is dat je 100% Belgische aperitieven kunt organiseren als je maar wilt. De redactie selecteerde een reeks dorstlessende drankjes, met of zonder alcohol, puur Belgische creaties en lokale alternatieven voor geïmporteerde producten, dus je hoeft niet elders te zoeken.

Advertentie

BelBul: een stille revolutie voor Belgische mousserende wijnen

Food & Wijn

Afgelopen mei, toen ze nog maar net aan het hoofd stond van de Waalse wijnbouwersfederatie, lanceerde Vanessa Vaxelaire haar mandaat op de mooiste manier: door samen met haar Vlaamse collega Lodewijk Waes (voorzitter van de VZW Belgische Wijnbouwers) de lancering van BelBul aan te kondigen, een kwaliteitslabel dat mousserende kwaliteitswijnen in België verdedigt en promoot en verder gaat dan regionalisme. Dit ambitieuze initiatief belichaamt een nieuw tijdperk voor de Belgische wijnbouw: transparant, veeleisend en internationaal gericht. Ontmoet de bazen van de wijnbouwers in het noorden en het zuiden van het land.

Alle artikels

Advertentie

Alle artikels