Camille Misson de Saint-Gilles
26 June 2025
Bij het menu dat ter ere van L’Éventail werd gecreëerd, stelden we vier vragen aan Didier Rary, chef-kok van restaurant Atrium in Radisson Collection Grand Place Brussels. Het was een ontmoeting met de nadruk op terroir, creativiteit en wereldwijde invloeden.
L’Eventail – Wat is je culinaire filosofie in drie woorden?
Chef Didier Rary – Volg de seizoenen. We werken met de beste, zorgvuldig geselecteerde Belgische producenten. Een andere filosofie is om alles in huis te doen… van begin tot eind. De keuken van restaurant Atrium is gebaseerd op deze basisprincipes.
– Hoe beïnvloedt de omgeving van de Radisson Collection je kookkunsten?
– Omdat Radisson Hotels een internationale groep is, staan onze gerechten van nature open voor invloeden van over de hele wereld. Het is een constante bron van verrijking die onze creativiteit voedt.
– Delen jullie de beste recepten tussen de chef-koks van Radisson Hotel?
– Absoluut. In het Radisson Collection Hotel Grand Place Brussels heb ik het geluk gehad om samen te werken met gerenommeerde chefs zoals Eneko Atxa (3 sterren, Baskenland), Yves Mattagne (2 sterren, België), het team van Amber Garden (beste Aziatische restaurant van Nederland) en de Brusselse chocolatier Vincent Denis. En niet te vergeten chefs uit Sri Lanka, Shanghai, Denemarken en Noord-Afrika… Deze constante uitwisselingen gedurende meer dan vijftien jaar hebben mijn ervaring gevoed, mijn creaties geïnspireerd, mijn culinaire palet
verrijkt en mijn gastronomische horizon voortdurend verbreed.
– Is er een typisch Belgisch product dat je hebt herontdekt sinds je aankomst in België?
– Natuurlijk, en het zijn vaak seizoensproducten die ons herinneren aan onze roots en die resoneren met ons smaakgeheugen. Deze maand nemen asperges en aardbeien bijvoorbeeld een ereplaats in op ons menu. Hun versheid, eenvoud en authenticiteit belichamen perfect deze waardevolle link tussen Belgisch terroir, culinaire traditie en seizoensgebonden gerechten. Het zijn producten die we denken te kennen, maar die we elke lente opnieuw ontdekken, met een frisse blik en een hernieuwd verlangen om ze te sublimeren.
Dit menu is beschikbaar tot en met 15 juli, alleen ‘s avonds, in het Radisson Collection Hotel Grand Place Brussels, Wolkenstraat 47, 1000 Brussel. Tel. 02 219 28 28 – radissonhotels.com
Bereiding voor 1 persoon
Bereiding voor 1 persoon
Bereiding voor 1 persoon
Foto’s: © Radisson Collection Hotel
Menu
Beschikbaar tot en met 15 juli, alleen ‘s avonds.
Adres
Radisson Collection Hotel Grand Place Brussel
Fossé aux Loups 47
1000 Brussel
Telefoon
Website
Advertentie
Advertentie