• HLCÉ

Het dak: het Sofitel Brussels Europe heropent zijn hangende terras

BrusselCocktailRooftopTerras

Redactie

22 May 2025

Met uitzicht op het Jourdanplein opent The Roof by the 1040, het panoramische terras van het Sofitel Brussels Europe, zijn zomerseizoen. Een elegant intermezzo, met uitzicht over de daken van de hoofdstad, om een licht, seizoensgebonden menu te ontdekken in een rustige omgeving, op een steenworp van de Europese wijk.

Elke zomer vestigt The Roof by the 1040 van Sofitel Brussels Europe zich als een van de meest unieke adressen van de stad. Op 120 meter hoogte biedt deze belvedère van 120 m² een zeldzaam panoramisch uitzicht op het Leopoldpark, het Jourdanplein, het Europees Parlement en zelfs het Jubelpark. Discrete toegang is via een privélift vanuit de hotellobby. Eenmaal boven openbaart de omgeving zich: strak meubilair met een zuidelijk accent, met planten bedekte muren, comfortabele banketten en table d’hôtes voor kleine groepen of vertrouwelijke bijeenkomsten. De plek verwelkomt zowel passerende gasten als Brusselse insiders die op zoek zijn naar een moment apart.

© Abaca

Het menu, ontworpen voor een uitgebreid aperitief of een lichte lunch, biedt een korte, verse en resoluut seizoensgebonden selectie. Er zijn gedeelde schotels (hummus, ceviche, gegrilde groenten, gerijpte kazen), fijne salades en meer gastronomische hapjes zoals mini-runderburgers of vegetarische cromesquis. Als het op drankjes aankomt, vertrouwt The Roof op de grote klassiekers uit de mixologie (Spritz, Mule, Negroni), evenals een selectie van kenmerkende cocktails op basis van verse kruiden, geïnfuseerde thee of zelfgemaakte siropen, en niet te vergeten een lijst met natuurlijke wijnen en een paar goedgekozen Belgische bubbels.

© Abaca

© Abaca

De ervaring wordt georkestreerd in nauwe samenwerking met de teams van het gastronomische restaurant van het hotel, The 1040, waar chef-kok Jean-Philippe Watteyne de dienst uitmaakt. Zijn veeleisende normen en zijn inzet voor korte leveringsketens en Belgische kwaliteitsproducten zijn ook doorgedrongen in het aanbod van The Roof, dat is ontworpen als een lichter maar samenhangend verlengstuk van het hotel.

© Abaca

De ruimte biedt plaats aan ongeveer vijftig mensen zittend en tot 80 voor cocktails. Het kan op verzoek privé worden gemaakt voor zakelijke evenementen, tuinfeesten of intieme vieringen. De bediening is non-stop van “s middags tot” s avonds, als het weer het toelaat, en kan flexibel worden aangepast aan het tempo van de dag en specifieke verzoeken.

Barbara Hepworth : Kunst & leven

Kunst & Kultuur

Van de eerste modernistische sculpturen uit de jaren 1920-1930 tot de laatste monumentale werken, via de touwsculpturen uit de jaren 1940-1950, belicht dit retrospectief de ruimtelijke en organische verkenning van de Britse beeldhouwer (1903-1975).

Van 28/06/2025 tot 02/11/2025

Extra informatie

Adres

Het dak van de 1040
kant Jourdan, 1
1040 Etterbeek

Advertentie

Herschikt de militante keuken van Elliott Van de Velde de gastronomie?

Food & Wijn

Entropy, een eiland van frisheid en groen midden in het centrum van Brussel, is anders dan alle andere restaurants. Niet alleen omdat het een van de beste vegetarische restaurants van het land is, maar vooral omdat het het culinaire, ecologische en sociale engagement van zijn chef, Elliott Van de Velde, draagt. Een militant geweten dat de keuken van Entropy een ziel geeft die maar al te zeldzaam is in een sector waarvan de invloed vaak beperkt blijft tot hedonistisch genot. Maar hoe goed dienen de idealen van de chef zijn keuken?

Alle artikels

Advertentie

Alle artikels