• HLCÉ

5 nieuwe restaurants die de hoofdstad doen watertanden

BrusselRestaurantVoedsel

Olivia Roks

21 November 2025

Er is voor elk wat wils aan deze nieuwe tafels. Er is voor elk wat wils! Zullen we aan tafel gaan?

Huis Poésy in Châtelain

Maison Poesy

Maison Poesy

Dit levendige etablissement ligt aan de levendige Place du Châtelain en combineert kunst, gastronomie en de poëzie van het dagelijks leven. Onder het glazen dak danst het licht op de smaragdgroene zelliges en het verguldsel: je voelt je er meteen thuis! Hier heeft elk uur zijn eigen smaak. Je komt binnen voor een koffie en een kleurrijk ontbijt, blijft voor een gastronomische lunch met Apulische shakshuka, een César salade of de nu al iconische club croissant, komt ‘s avonds terug voor een cocktail en blijft hangen bij borden om te delen. Er zijn drie menu’s voor overdag en ‘s avonds. Als dessert? Huisgemaakte lekkernijen die even mooi als overheerlijk zijn. Een eenvoudig, vrolijk menu in een mooie omgeving die zowel stedelijk als vriendelijk is.

Jayu, rue de Flandre

In een geplaveid steegje in het oude Brussel onthult Jayu een uniek culinair theater. Twaalf gasten, twaalf acts, één uitzonderlijke chef: San Degeimbre. Tussen Korea en Europa componeert hij een ballet van smaken waarbij elk gerecht een podium wordt. Dit atypische restaurant, intiem, poëtisch en levendig, vindt de kunst van het dineren opnieuw uit als een levend spektakel, een vrije en zintuiglijke ervaring. Bij Jayu toont Brussel zich avant-gardistisch en kosmopolitisch.

Casa Due in Ukkel

Op het legendarische adres aan de chaussée d’Alsemberg 812A wordt een bladzijde omgeslagen. Na vijftien jaar culinair avontuur van Damien Bouchery neemt de chef afscheid. Maak plaats voor Casa DueSébastien Maes, een voormalige leerling, neemt het stokje over van Ciro, een Napolitaanse chef. Samen hebben ze een keuken bedacht die Franse en Italiaanse inspiratie combineert, die levendig, duurzaam en inventief is. Het is eerlijk, het is mooi, het is sober, het is goed. We zijn dol op het menu, met een selectie voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Het is aan jou om te kiezen voor het 3-, 4-, 5- of 6-gangenmenu (van €49 tot €74). Het decor is onveranderd gebleven en heeft zijn tijdloze charme behouden: een minimalistische, lichte en gezellige omgeving. In dit landhuis in de stad opent Casa Due een heerlijk nieuw hoofdstuk.

Zeven in het Jubelpark

Zeven

Zeven

Fan de l’adresse trendy Seven à Uccle mais un peu loin de chez vous ? Seven ouvre un nouveau chapitre au cœur d’Animo Cinquantenaire. Après le succès de Cavell, le duo Sasha Litvine et Kenya Hoet poursuit sa mission : une cuisine saine, inspirante et stylée, pensée pour accompagner les vies actives. Ici, on savoure du matin au soir, dans un décor épuré et léché où chaque détail respire l’équilibre. Une adresse où nutrition rime avec plaisir et où bien manger devient presque un art de vivre.

Nocturlabe in Schaarbeek

Nocturlabe

Tout récemment ouvert, Bruxelles compte un nouveau restaurant bistronomique : Nocturlabe. Le nocturlabe est l’instrument qui permettait aux marins de se repérer la nuit grâce aux étoiles. Chez Nocturlabe, l’image n’est pas un gimmick mais une boussole : orientation, mesure, précision et poésie. L’adresse s’ouvre dans un bleu profond et dévoile seize couverts en salle pour rester au plus près des clients. Un salon privatisable de huit places est aussi proposé pour ceux qui cherchent plus de confidentialité. Le décor mêle récup’ et fait-main, avec un clin d’œil à Jules Verne et à la mer. Breton d’origine, passé par l’Australie, le Canada et des maisons bruxelloises exigeantes (Comme Chez Soi, Villa Lorraine) avant un premier poste de chef à la Winery (Boitsfort), Benoît Bodivit signe une bistronomie contemporaine, épurée et créative. Son affinité avec l’univers marin affleure parfois, mais l’établissement n’est pas un “focus mer” : l’assiette reste équilibrée, portée par les arrivages et une saisonnalité prioritairement belge. Ici, la cuisine fonctionne en zéro déchet autant que possible : épluchures sont valorisées en bouillons, huiles, poudres ou pickles, les produits sont travaillés de la racine à la tige, tandis que le jardin d’aromates alimente les assiettes et les infusions. Rien ne se perd : tout est pensé pour exploiter le produit au maximum, sans compromis sur la gourmandise. Le format se concentre sur un menu en cinq services, évolutif toutes les quatre à cinq semaines, également disponible en version végétarienne.

Foto omslag: © Nocturlabe

lululemon

Doe je dat lulu?

Sport & Activiteiten

Yogi’s, hardlopers en andere stijlbewuste liefhebbers opgelet! Na Antwerpen is het de beurt aan Brussel om lululemon te verwelkomen (de naam van het huis wordt met kleine letters geschreven).

Georges de La Tour, De pasgeborene

Georges de La Tour: Tussen licht en schaduw

Kunst & Kultuur

Georges de La Tour, een zeldzame kunstenaar (er zijn maar weinig originelen bewaard gebleven), is het onderwerp van een tentoonstelling die een dertigtal schilderijen en grafische werken samenbrengt over de favoriete onderwerpen van deze Caravagggeske meester, die een van de meest fascinerende schilders van het Grand Siècle blijft: genretaferelen, figuren van boetvaardige heiligen en kunstlichteffecten met de beroemde nachtscènes verlicht door kaarslicht.

Van 11/09/2025 tot 25/01/2026

Advertentie

Maloma: duurzame gastronomie wortelt in Foster Farm

Food & Wijn

Met de komst van Maloma, van chef-kok Georges Athanassopoulos, heeft het veeleisende en ambitieuze Foster Farm project er een snaar bij: een gastronomisch restaurant dat zijn waarden omarmt, een echt uitstalraam voor een nieuw landbouwmodel.

Alle artikels

Advertentie

Alle artikels